Skip links

”Skyttet” i Gläntan.

Alla barn på Aspö vet var Gläntan ligger. Alla barn på Aspö känner Bosse. Gläntan är platsen där Aspö sportskytteförening håller till. Bosse, Bo Olsson, är ordförande i den föreningen. Föreningen samarbetar med skolan och brukar t.ex. bjuda på korv i samband med skräpplockardagen som hålls på vårkanten. Vi anordnar också sportlovsaktiviteter och håller öppet hus under sommarlovet.

Det är viktigt för oss att alla har råd att vara med i vår förening. Medlemsavgiften är låg, och då ingår allt för de yngre skyttarna. De lånar utrustning, åker på tävlingar och utflykter och deltar i andra aktiviteter – inget kostar utöver medlemsavgiften! Medlemmar har möjlighet att låna lokalen för t.ex. barnkalas, och ungdomar hänger i Gläntan ibland och spelar pingis eller tittar på film.

Aspö sportskytteförening är mer än hundra år gammal och är idag främst inriktad på luftgevärsskytte, vilket man kan prova på redan vid sju års ålder. De allra flesta som växer upp på ön, eller har vuxit upp där, har någon gång skjutit luftgevär. Det gör det till en sport där generationerna möts. Vi är extra stolta för de SM-medaljer som tagits under åren!