Västeråsbiff
2,5 kg röda linser
8,5 kg köttfärs 10 %
(helst av naturbeteskött)
2,5 dl majsstärkelse
10 msk svensk senap
2,25 kg ägg (36 st)
7 msk riven pepparrot
350 g smörgåsgurka
75 g salt med jod
8 g svartpeppar
1. Koka och mixa linserna
2.Blanda allaingredienserna till en jämn smet. Om smeten är för fast, späd med vatten
3. Forma färsen till till pannbiffar eller till köttfärslimpa.
4. Stek i ugn i cirka 175 grader, till en innertemperatur på 72 grader
Gurkspagetti
2 kg gurka
3 kg skalad morot
4 dl saft av citroner
100 g salt
1,3 dl socker
4 dl hackad persilja
6 kg spagetti
1. Dela gurkan och strimla den.Strimla morötterna och
blanda med gurkan eller servera bredvid.
2. Blanda citronsaft med salt och socker. Häll blandningen över
gurkan och morötterna. Rör ned persilja och ställ i kyl.
3. Koka spagettin och blanda med gurkblandningen vid servering
4. Servera gärna med gräddädelsås, lingonreduktion och ugnsrostad finhackad purjolök
Texas biff chili
Nötkött (högrev) tärna
Gul lök tärna
Rotselleri tärna
Morot tärna
Bönor (vita alt kidney)
Krossad tomat
Vitlök
Chiliflakes
Honung
Spiskummin
1. Bryn kött – lök – morot – selleri – i smör
2. Häll på tomat – vitlök – spiskummin – chili
3. Sjud färdigt
4. Lägg i bönor (färdiga)
5. Smaka av med honung, salt och peppar
Servera med ris alt bulgur